Regata garen

Het Regata garen is 100% katoen, gemaakt van natuurlijke vezels van heel goede kwaliteit. De kleuren zijn heel helder. Het garen is in ruim 100 kleuren verkrijgbaar.

Het garen is onderdeel van de milieuvriendelijke collectie van Rosarios 4. Deze uitgebreide collectie waar mens en milieu voorop staan bij de productie van de garens.

 

Waarom duurzaam garen?

Al jaren hergebruik ik oude dozen, omdat dit beter is voor het milieu. En de laatste tijd dacht ik steeds vaker aan wat ik nog meer zou kunnen doen. En toen kwam het Regata garen op mijn pad. En dat heeft zo moeten zijn. Dit was mijn kans om me te gaan verdiepen in duurzaam garen. En één van de duurzame garens is dus Regata.

Hoeveel garen zit er in een bol?

De bollen van Regata zijn alleen verkrijgbaar in 100 gram. Dit is 275 meter.

Aanbevolen haaknaald

Ik probeer altijd zelf welke maat haaknaald nog kan.
De fabrikant adviseert haaknaald 4 - 4.5 mm. Ik heb haaknaalden 3 en 2,5 mm. gebruikt en ook dat is geen probleem.
Dus mijn advies is haaknaald 2,5 – 4,5 mm.

Mijn ervaring met regata

Bij het voelen aan de bol garen merkte ik meteen op dat het garen zachter is dan bv. Catona en Catania garen. En dit was ook duidelijk merkbaar tijdens het haken.
Het garen haakt heel fijn, dat weet ik uit eigen ervaring. Ik heb ook uitgeprobeerd hoe het garen zich houdt als je een stuk moet uithalen. Dat is geen probleem, het gaat niet rafelen en wordt niet pluizig. 

De kwaliteit van het garen is te voelen tijdens het haken en aan het eindproduct.

Waarvoor kun je regata garen gebruiken?

Je kunt het voor allerlei projecten gebruiken, eigenlijk voor elk project waarin je kiest voor een gemerceriseerd katoen: amigurumi, knuffels, dekens en kleding. Regata is een hele goede vervanger voor Scheepjes Catona, SMC Catania, Durable Coral, Yarn & Colors Must Have.

Kan Regata in de wasmachine?

Ja Regata garen kan in de wasmachine, maar wel op lage temperaturen (is ook meteen beter voor het milieu). Het kan niet in de droger.

Zijn er nog dingen die belangrijk zijn om te weten?

Er kan verschil zitten tussen de verfbaden. Daarom is het belangrijk om genoeg garen voor je hele project te bestellen.

Mocht je nou meer nodig hebben dan ik op voorraad heb, dan bestel ik bij de groothandel, stuur jou een mail en lever alles uit de nieuwe bestelling. Dan heb je geen kleurverschil.

Is duurzaam garen veel duurder dan “gewoon” garen?

Als je de prijs ziet, dan denk je waarschijnlijk: hé dat is duurder. Maar let op dat op elke bol 100 gram zit en geen 50 gram. En dan valt de prijs erg mee. En het verschil in kwaliteit met een zeer goedkoop garen is duidelijk merkbaar.

Wil je weten welke kleuren nu in het assortiment zitten? Klik dan hier.

© 2012 - 2024 Lilian's Hobby | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel