BorduurtipsVijftien handige tips voor iedereen die van borduren houdt 

Tip 1
Gebruik altijd een stuk borduurstof wat aan alle kanten ongeveer 6 tot 15 centimeter groter is dan datgene wat je erop gaat borduren. Geef jezelf de ruimte, dan kan je het later mooier afwerken of inlijsten.

Tip 2
Begin altijd met de kleur die het meeste voorkomt in je borduurwerk en daarna de overige kleuren. Dit zorgt ervoor dat je het patroon beter kunt volgen.

Tip 3
Als het kan, begin dan eerst met de donkere kleuren en ga daarna verder met de lichtere kleuren om je borduurwerk schoner te houden.

Tip 4
Wanneer je een hele rij met kruissteken moet maken, maak dan eerst allemaal halve kruisjes en ga daarna terug en maak er een heel kruisje van. Zorg ervoor dat de bovenste draad van het kruisje altijd de juiste richting op ligt dan ziet je borduurwerk er mooier uit.

Tip 5
Tel het aantal steken op je borduurwerk regelmatig omdat je makkelijker kunt corrigeren wanneer je nog niet veel verder bent.

Tip 6
Trek niet te hard aan de draden, dan krijg je een mooier borduurwerk. Probeer om overal even hard (of zacht) aan de draad te trekken.

Tip 7
Goed licht is essentieel. Daglicht is het beste. Gebruik eventueel een daglichtlamp om je borduurwerk goed te kunnen zien.

Tip 8
Wanneer je borduurgaren in de knoop zit, laat de naald dan naar beneden bungelen zodat de draad zich kan ontwarren.

Tip 9
Een draadje metallic garen gecombineerd met gewoon borduurgaren geeft een mooi effect in je borduurwerk.

Tip 10
Leg geen knoopje in je draad, niet bij het begin en niet aan het einde. Werk de draad door een aantal andere steken aan de achterkant om hem af te hechten.

Tip 11
Steek de naald niet in de stof wanneer je stopt met borduren, dit kan een vervorming van het materiaal geven. Steek de naald bijvoorbeeld in een rest stukje stof of in een speldenkussen.

Tip 12
Laat je borduurwerk niet te lang in een borduurring zitten wanneer je er niet aan werkt, dit kan vervorming van de stof tot gevolg hebben.

Tip 13
Rol je werk om een lege kartonnen koker wanneer je er niet aan werkt. Gebruik bijvoorbeeld een lege keukenpapier rol hiervoor.

Tip 14
Kopieer je teltekening voor je gaat beginnen, dan kun je er aantekeningen op maken zonder het origineel te beschadigen.

Tip 15
Vergroot je teltekening op een kopieerapparaat, dan kun je makkelijker zien wat je moet doen.

© 2012 - 2024 Lilian's Hobby | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel