Saamhorigheid

Saamhorigheid

Misschien was corona wel een betere titel geweest. Er is al zoveel gezegd en geschreven over corona. Ik wilde het niet doen, maar ook mij houdt het bezig. Dus toch een blog dat met corona te maken heeft.

Toen het coronavirus bekend werd in Nederland en de eerste besmetting een feit was, heb ik meteen het besluit genomen om voorlopig tot nader order het afhalen van bestellingen te stoppen. Ik behoor met mijn astma en herstellen van kanker tot risicogroepen. Ik heb wel de verzendkosten verlaagd.

Vorige week zaterdag was de maatregel 1,5 meter afstand nog niet genomen. We gingen vroeg boodschappen doen. Wat een ellende. Ik kwam misselijk thuis. Dus maar boodschappen online bestellen. Bleek ik niet goed gelezen te hebben. De boodschappen worden volgende week bezorgd en niet gisteren. Oeps. Dus toch vanmorgen een paar noodzakelijke boodschappen halen. Want we zaten zonder brood en ook geen afbakbroodjes meer. Die waren vorige week op. Om 8.15 uur liepen we door een vrijwel lege supermarkt. Het is ook best vroeg 8.15 uur op zondag. Maar het was een goede keu! De 1,5 meter afstand was heel goed te doen. Maar het voornaamste: iedereen hield zich eraan. Iets wat ik wel anders heb meegemaakt de afgelopen week.

Bewegen

Mijn revalidatietraject is tijdelijk stopgezet. En eerlijk gezegd vind ik dat een opluchting. Je kunt daar geen 1,5 meter afstand houden. En we behoren allemaal tot risicogroepen. Dan maar zelf bewegen. Ik sta altijd om 7.00 uur op. Nadat ik heb gegeten en me heb aangekleed, ga ik de deur uit. De ene dag wandelen en de andere dag fietsen. Dat doe ik zo vroeg mogelijk, zodat ik zo min mogelijk mensen tegenkom. Maar het is dan ook nog echt koud. Daar heb ik bij het wandelen niet zo’n last van, bij het fietsen des te meer. Ik ben dus ingepakt als een Eskimo. Ik heb een muts op, want mijn haar is dunner teruggekomen. Nooit gedacht dat dat kon. Handschoenen, een sjaal en mijn winterjas mogen ook niet ontbreken.

Reacties

Ik volg het nieuws en zie hartverwarmende reacties van mensen. Mensen die andere mensen helpen, gewoon omdat het kan. Er wordt geklapt voor de helden in de zorg. Maar dat zijn niet de enige helden in het land. Wat dacht je van de vrachtwagenchauffeurs, de vakkenvullers, de docenten, de kinderopvang, de mensen die zoveel mogelijk doorwerken om de economie draaiende te houden? Iedereen die op zijn/haar manier een steentje bijdraagt aan het overleven van dit virus, is voor mij een held.
Ik zie de onzekerheid bij veel mensen. Mijn collega-ondernemers die een bedrijf proberen te runnen, omdat zij daar hun gezin van onderhouden. Maar ze zien hun inkomen wegvallen. Nieuwe initiatieven worden bedacht. En gelukkig kunnen veel mensen thuiswerken dankzij de moderne technieken. Opeens mag het en kan het.

Nieuwe producten

Ik heb de afgelopen week gebruikt om in mijn nieuwe ritme te komen. En dat is even wennen, want mijn energie is de ene dag beter dan de andere. Maar dat is alles waar ik last van heb, dus mij hoor je niet klagen. Het kan allemaal zoveel erger.
Ik ben verder gegaan met het ontwerpen en mijn vijfde digitale borduurpatronenboekje is klaar. Dit boekje heeft als onderwerp Pasen. En ik heb een aantal nieuwe producten op de site gezet.
Als je je trouwens inschrijft voor mijn nieuwsbrief, dan krijg je een haakpatroon en borduurpatroon gratis. En elke 10de inschrijver maakt kans op een knutselpakket t.w.v. ongeveer € 7,50. En regelmatig heb ik speciale acties voor de lezers van mijn nieuwsbrief.

De komende week ga ik weer besteden aan het maken van nieuwe sieraden. Mijn hoofd borrelt over van de ideeën. Ik ben aan het nadenken hoe ik ook een bijdrage kan leveren om andere mensen te helpen. Boodschappen doen voor een ander kan niet, maar ik bedenk nog wel iets.

Tot slot

Er zijn genoeg mensen die zich niet houden aan de simpele regels die in Nederland gelden. Daar kan ik ontzettend kwaad om worden. Ze snappen niet dat ze letterlijk met mensenlevens spelen.
Maar ik zie ook dat veel mensen liever voor elkaar worden. Elkaar helpen waar het kan. En dan ben ik trots op ons Nederlanders.

 

Lieve mensen, blijf veilig en gezond. Let op jezelf en op een ander. Want alleen samen kunnen we winnen van het virus!

© 2012 - 2024 Lilian's Hobby | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel