Zo is mijn Zeeuwse sieradencollectie ontstaan

Opgroeien aan zee

Oorspronkelijk kom ik uit Voorburg, bij Den Haag en vlakbij Scheveningen en Kijkduin. Als kind zijn mijn zus en ik zomers grootgebracht op het strand van Scheveningen. Uiterlijk om 9.00 uur waren we op het stand. De auto kon nog geparkeerd worden aan de boulevard. Bepakt en bezakt liepen we het strand op. Aan het eind van de middag gingen we weer naar huis. De koelbox leeg en genoten van de zon. En als de zon niet kwam? Dan gingen we eerder naar huis.

En ook toen we groot waren, bleef de zee trekken. We zijn ook vaak in de storm naar de zee gereden. Even kijken naar een prachtige ruwe zee. Echt genieten!

Ik heb denk ik zeewater in mijn aderen.

 

Heimwee naar de zee

Inmiddels woon ik in Brabant en daar is helaas geen zee. Maar de zee blijft trekken. En niet alleen bij mij, ook bij mijn man. Mijn man komt al sinds hij klein mannetje was in Zeeland. Sinds 2006 ga ik met hem mee. We huren een vakantiehuisje in Zoutelande en genieten van zon, zee, strand, zeevissen en de Zeeuwse gastvrijheid. En als het regent, vermaken we ons ook. Geen probleem!

Ik moet een paar keer per jaar naar de zee, even zeelucht snuiven. En Zeeland is daar heel geschikt voor! Even de Zeeuwse wind voelen.

 

Westkapelle

In Westkapelle staat aan de zee, op de dijk een ijzeren vuurtorentje. Het vuurtorentje heet Het Lage Licht. Het is één van mijn lievelingsplekjes. Ik kan het niet verklaren, maar het is een soort magisch plekje voor me. Als ik bij het Lage Licht sta, dan heb ik het gevoel dat ik de hele wereld aankan. We zijn naar dat plekje gereden toen ik moest wachten op een hele spannende uitslag na een onderzoek. Daar kreeg ik vertrouwen dat ik ook slecht nieuws aan zou kunnen. En helaas bleek het ook heel slecht nieuws. We gaan er naar toe om geweldig nieuws te vieren. En ja, dan rijden we speciaal vanuit Helmond naar Westkapelle.

De armband Westkapelle is een eerbetoon aan Westkapelle. Het dorpje waar ze heerlijke vis en friet verkopen onder bij de dijk, waar we naar de reddingbootdag van de KNRM gaan, waar we even langs de tank op de dijk gaan. Maar ook: de plek waar ik besloot mijn liefde voor Zeeland te vertalen in een sieradencollectie.  

 

Zoutelande

                                                                           

Zoutelande is ons tweede thuis. Als we aan komen rijden en we zien de hoge duinen, dan gaat ons hart sneller kloppen. Bij de rode kralen moest ik meteen aan de zonsondergangen in Zoutelande denken.
Zoutelande blijft zich ontwikkelen, maar blijft de charme houden van een klein kustdorpje. En als je bovenop de hoogste duin staat, op de plek waar de parasailers naar beneden gaan, dan ben je on top of the world! En kun je genieten van het prachtige uitzicht richting Vlissingen en Cadzand aan de overkant. Als het weer meewerkt natuurlijk.

 

Veere

                                                    

Blauw is één van mijn lievelingskleuren en Veere is een van mijn lievelingsplekjes. Daarom is deze armband een eerbetoon aan Veere.

Veere is een stadje dat geschiedenis uitademt. Als je er rondloopt, dan kun je je voorstellen hoe het leven er vroeger uitzag. Je ziet zo in gedachten de vrouwen en mannen in hun prachtige klederdracht rondlopen. En als je goed kijkt, dan zie je misschien wel deze armband om één van de polsen van de prachtig geklede vrouwen.

 

Domburg

                                            

In Domburg kun je heel goed surfen. En als je naar de surfers kijkt en dan naar het zeewater, zie je dat het zeewater verschillende kleuren heeft. De kleur is o.a. afhankelijk van de golven, het licht en de diepte van het zeewater, de aanwezige plankton en de aanwezige slib. De ene keer is de zee donkergrijs, de andere keer blauw en een volgende keer zeegroen. De zeegroene kleur van de glasparels doet me aan Domburg denken. En de doorzichtigheid van de parels doet me denken aan de wijdheid van het uitzicht als je bovenaan de duinenrij in Domburg staat. Domburg staat niet voor niets ook bekend als kunstenaarskolonie vanwege het bijzondere licht. 

 

Oorbellen

                                                              

De oorbellen met een Zeeuwse knop heb ik in twee maten gemaakt: 17 en 25 mm. groot (of klein).

De grootste oorbellen met maat 25 mm. heten Zoutelande, want daar huren we altijd een huisje. De kleinste oorbellen met maat 17 mm. heten Westkapelle. Natuurlijk passen ze perfect bij de Zeeuwse armbanden. Ze maken je outfit compleet, als je gaatjes voor oorbellen hebt natuurlijk.

 

© 2012 - 2024 Lilian's Hobby | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel